This website will soon be available in English

We are working on the last translations and updates. Please check back in shortly to take part of our new website in English. Until then, you’re most welcome to contact us through social media.

English

Nyheter

När kvinnor kräver sin rätt

I söndagens SvD kunde man läsa om den unga kvinnliga juriststudenten Emma Moderato som skrivit under juristupproret #medvilkenrätt. Emma och hennes kvinnliga vänner uttrycker en oro för att ge sig ut på arbetsmarknaden i den konservativa juristbranschen.

På Advokatfirman Wåhlin har vi alltid haft många unga starka kvinnliga biträdande jurister som givits möjlighet att vara med och påverka sin vardag som anställd. Numera är kvinnorna i majoritet på byrån och det börjar även synas på delägarsidan, vilket alla på byrån, män som kvinnor, ser som något positivt.

Anna Alehem, som aktivt vill stödja #medvilkenrätt, säger ”jag har varit på byrån sedan 2008 och jag har aldrig upplevt mig utsatt, nedtryck eller misskrediterad som kvinna. Jag har fött mina två barn under dessa år och min glädje att bli mamma har delats av mina kollegor. Jag har efter min föräldraledighet delvis kunnat arbeta deltid när barnen var som yngst och nu välkomnas jag in i delägarkretsen”.

Wåhlins styrelse genom VD Björn Sahlin och delägaren Fredrika Hörlin, uttrycker sitt stöd för kvinnors rätt att på samma villkor som männen arbeta på en affärsjuridisk byrå. På Wåhlin är det en självklarhet att behandla alla medarbetare, oavsett ålder, härkomst och kön, jämlikt med professionalism, värme och empati. Wåhlin är en byrå där sexuella trakasserier inte förekommer, och aldrig skulle tillåtas förekomma utan ett agerande från byråns delägare som består av både män och kvinnor.

Advokatfirman Wåhlin stödjer fullt ut uppropet #medvilkenrätt.

Björn Sahlin
Göteborg

Björn
Sahlin

Senior Counsel / Advokat
Fredrika Hörlin
Göteborg, Stockholm

Fredrika
Hörlin

Advokat / Partner

Din affärsjuridiska partner

Vi på Wåhlin Advokater kombinerar affärsförståelse med djupt engagemang för att ge dig stöd vid affärsjuridiska frågeställningar.

Kontakta oss