This website will soon be available in English

We are working on the last translations and updates. Please check back in shortly to take part of our new website in English. Until then, you’re most welcome to contact us through social media.

English

Nyheter

Ordförande på StyrelseAkademin Västsveriges årsstämma

Igår höll StyrelseAkademin Västsverige årsstämma. Stämman hölls på Deloitte och Fredrika Hörlin, advokat och delägare på advokatfirman Wåhlin, höll i ordförandeklubban för sjätte året i rad.

StyrelseAkademin är en förening som verkar för bättre styrelsearbete i svenska företag. Verksamheten bedrivs genom ideella föreningar i olika delar av landet som är sammanhållna genom den nationella föreningen StyrelseAkademien Sverige. Föreningens målsättning är att sprida kunskap om styrelsearbetets betydelse för företags lönsamhet och utvecklingskraft. Föreningen grundades 1991 och består idag av ett rikstäckande nätverk av högt uppsatta personer i svenskt näringsliv.

Vid sidan av årsstämman bjöd gårdagen bland annat på trevligt mingel och en föreläsning av Karin Mattsson Weijber. Karin Mattsson Weijber är utbildad inom personal- och arbetslivsfrågor och har bland annat erfarenhet som ordförande i Riksidrottsförbundet. Hon berättade om ledarskap och styrelsearbete i föreningsverksamheten och idrottsvärlden.

Fredrika Hörlin är styrelseledamot i ett flertal bolag och tycker att detta är en mycket intressant och stimulerande del av sitt arbete som affärsjurist. Genom sitt engagemang i StyrelseAkademien Västsverige får hon möjligheten att sprida sina kunskaper till fler. En viktig tanke som Karin Mattson Weijber förmedlade i sitt föredrag och som Fredrika Hörlin direkt skall ta till sig i sitt eget styrelsearbete är vikten av att uppskatta en kompromiss. En kompromiss ses ofta som ett misslyckande medan det faktiskt är tvärtom. Att man i styrelsen nått en kompromiss innebär att man lyckats fatta ett beslut vilket ytterst är styrelsens uppgift. Att arbeta i en styrelse innebär att man måste vara villig att komma överens eller i vart fall ibland se sin egen ståndpunkt överröstad.

Fredrika Hörlin
Göteborg, Stockholm

Fredrika
Hörlin

Advokat / Partner

Din affärsjuridiska partner

Vi på Wåhlin Advokater kombinerar affärsförståelse med djupt engagemang för att ge dig stöd vid affärsjuridiska frågeställningar.

Kontakta oss