Covid-19 – utmaningar och möjligheter

Coronavirusets effekter slår hårt mot företag och människor. Avtal måste sägas upp eller omförhandlas och affärstransaktioner pausas. Aldrig tidigare har avtalens force majeure-bestämmelser granskats så noga, innebär Coronapandemin att force majeure föreligger?

Frågorna är många kring de krispaket som regeringen lanserat samt kring de olika bolagsrättsliga och skatterättsliga regler som gäller för bolag som befarar obestånd. Ska man ansöka om konkurs eller företagsrekonstruktion? Kan tillfälligt likviditetsbehov lösas genom att ansöka om anstånd med skatteinbetalningen? Vad är företrädaransvar? Tillväxtverket har öppnat för bidrag vid korttidspermittering, vad gäller i frågor om varsel och uppsägning?

För vissa bolag är frågeställningarna helt andra. Hur kan man snabbt ställa om eller öka sin produktion till skyddsutrustning och andra bristvaror? Vad gäller kring CE-märkning och andra klassificeringar?

Välkommen att kontakta vårt Covid-19-team som särskilt har riktat in sig på att ta hand om juridiska frågor med anledning av den rådande situationen.

Nyheter om Covid-19

Håll dig löpande uppdaterad genom våra nyheter och artiklar som finns publicerade nedan.

2020-09-15

Förlängning av omställningsstöd samt stöd till enskilda näringsidkare

Omställningsstöd till företagare Syftet med omställningsstödet är att göra det möjligt för företag att hantera krisen och samtidigt möjliggöra en omställning och anpassning av företagets verksamhet. Det står nu klart…

Läs artikel
2020-05-20

Webinar: arbetsmarknaden och arbetsrätten efter Covid-19

I samarbete med Tekonologiskt Institut håller Robert Nylinder och Leif Ramberg ett webinar om situationen efter Covid-19. Amälan sker via länk.

Läs artikel
2020-04-23

Juridikhjälpen: Covid-19

Har du en juridisk fråga kopplat till regeringens stödpaket? Vi på Wåhlin är stolta över att delta i Västsvenska Handelskammarens projekt Juridikhjälpen där byråer så som Wåhlin erbjuder kostnadsfri/pro bono…

Läs artikel