This website will soon be available in English

We are working on the last translations and updates. Please check back in shortly to take part of our new website in English. Until then, you’re most welcome to contact us through social media.

Nyheter

Rösta på Wåhlin Advokater i Sveriges Snyggaste Kontor 2023


Vårt kontor i Stockholm har nominerats till tävlingen Sveriges Snyggaste Kontor.

Klicka på länken för att komma till röstningen: http://ssk.lokalnytt.se/info/20951

Tillsammans med Marge Arkitekter

Information

Redan i entrén på Wåhlin Advokater möts besökaren av vackra textilier i behagliga färger. De exklusiva draperierna och mattorna löper sedan som en vänlig tråd genom hela interiören. Tillsammans med omsorgsfullt valda möbler i ädla material och bevarade pjäser som fräschats upp, har Marge givit Wåhlin Advokaters nya Stockholmskontor på 380 kvm fått en helt ny stil. Kontoret ger för ca 15 fasta arbetsplatser och lokalerna stod klara 2022.

Den befintliga planen har i stora drag behållits, men förtydligats och fått en central social kärna med bland annat soffgrupp, touchdown för kunskapsåterföring samt mötesrum. Lätta draperier i ljusa färger omsluter de gemensamma ytorna och markerar övergången till de separata arbetsrummen. Det nya perforerade undertaket utanför arbetsrummen ger en känsla av rymd och möjliggör bakomliggande downlights, för ett trivsamt och varierat ljus. Belysningen hjälper till att betona värmen och det taktila hos draperier och mattor, i en behaglig miljö där textilierna får visa vägen. I lobby och pausytan bär mattorna inslag av guldtråd och i det stora konferensrummet har silvertråd vävts in. Färgstick i form av armaturer, målade dörrar och passager muntrar upp och bidrar med en nypa lekfullhet.

Motivering

Stor omsorg har lagts på att välja hållbara, gedigna material eller att återbruka i den mån det gått. I mötes-och kontorsdelen ligger en matta av återvunna PET-flaskor och en stor del av kontorets tidigare möbler har fått stanna kvar, vissa med nya ytskikt. De handvävda mattorna från Vandra Rugs är av högsta kvalitet för att kunna hålla länge. Wåhlin Advokaters kontor visar hur hållbara materialval väl möter en inredning av lyx och elegans.

Interiörbilder av fotograf Johan Fowelin

Din affärsjuridiska partner

Vi på Wåhlin Advokater kombinerar affärsförståelse med djupt engagemang för att ge dig stöd vid affärsjuridiska frågeställningar.

Kontakta oss